Om Oss

Lite historia om oss.

Vi bor utanför Norrköping ut mot kusten och Arkösund.

Vi som driver kenneln är Ingrid Lindgren och Anna Gunnarsson.

Vi bedriver en kennel i mindre skala där varje kull får leva med familjen och är noga planerad med tanke på mentalitet, eventuella sjukdomsanlag m.m.

Ingrid är uppvuxen i en uppfödarfamilj där hennes morfar födde upp Smålandsstövare och Hamiltonstövare från slutet av 30-talet och som lades ner efter en Stroke 1958.

Ingrid hade sin första egna kull 1965 då var det Dvärgpudel. Från slutet av -60 talet tog familjelivet vid och det dröjde 30 år innan nästa kull såg dagens ljus.

Under de 30 åren Ingrid inte bedrev uppfödning har det funnits Bla. Schäfrar som tränats upp till Skydds och har även gjort ett flertal MH. BoK prov och korningar.

Sedan startade vi med Pomeranian och efter några år även Chinese Crested Dog, som vi födde upp i 22 år. 

Eftersom vi har ett allmänt och stort intresse av hundar,  så har det funnits en del olika raser hos oss genom åren som gått.

Vi har nästan alltid haft en eller två hundar av stora raser, samtidigt med de små raserna. Några ex. Newfoundland. Grand Danios m.m.

Ingrid är utbildad Ringsekreterare och har under flera år varit ansvarig i CCD, uppfödarkommite och vc. ordförande under 1997.

 Vi har båda även gått flera olika Genetikkurser och Anatomikurser. Vi har godkänd uppfödarutbildning genom SKK och Chinese Crested Club.

 De raser som vi tidigare har fött upp har varit Dvärgpudel, Pomeranian, Chinese Crested Dog och Pero Sin Pelo Del Peru. Totalt 151 valpar.

Efter 22 år med Chinese Crested Dog har vi med stor vånda beslutat att lägga ner uppfödningen av den rasen. Tanken är att Anna med tiden helt ska ta över och driva uppfödningen. Hon har gjort rasvalet och efter att vi i nästan 2 års tid tittat på rasen Podengo Portugese Pequeno Cerdoso kom till slut importen av Opera De Viamonte 2014, en ny rolig utmaning.


Om det finns frågor och funderingar om våra hundar, kullar och avel. Skulle det uppskattas väldigt högt, om vederbörande som undrar, tar kontakt med oss. Många spekulationer och feltolkningar skulle då kunna undvikas.

Många hälsningar
Ingrid "Ninni" och Anna